Dirk Wegener opvolger van Jo Willaert als FERMA President

Het stokje werd officieel overgedragen aan het slot van de tweede dag van het FERMA Forum: de Duitser Dirk Wegener is de nieuwe FERMA President. Hij is de Belg Jo Willaert opgevolgd. Wat betreft Wegener heeft de Europese lobby prioriteit om Risk Management ook op Europees niveau nog meer de aandacht te geven die het vak verdient.

 

FERMA Dirk Wegener Jo Willaert

Dirk Wegener (links) bedankt Jo Willaert voor zijn inspanningen als FERMA President.

 

Bij de overdracht van het presidentschap zei Wegener: ‘De Europese instituties zijn nu volop bezig hun doelen voor de komende periode, van 2019 tot 2024, te formuleren. Daarop vooruitlopend hebben wij als FERMA onze doelen al vastgelegd in een manifest en dit aan de Europese politici kenbaar gemaakt.’

 

Manifest FERMA

In dit manifest roept FERMA namens de Europese Risk Managers van de aangesloten associaties op tot Europees leiderschap op vier hoofdterreinen:

  • De digitale transformatie;
  • De transitie naar een duurzame economie;
  • De ontwikkeling van het beroep van Risk Manager;
  • Een stabiele verzekeringsmarkt.

Wegener wil doorgaan op de ingeslagen weg wat betreft de versterking van het Europese netwerk tussen de Europese Risk Management Associaties. Ook het promoten van het professionele niveau van Risk Management in Europa blijft een belangrijk speerpunt. Dat moet onder meer via opleidingen, zoals RIMAP, vorm krijgen. Momenteel zijn er 173 gecertificeerde Risk Managers in Europa en dat aantal kan nog veel verder groeien.

Biografie

Dirk Wegener is Global Head of Corporate Insurance bij Deutsche Bank Group en is al vele jaren lid van de Duitse Risk Management Associatie GVNW. De afgelopen jaren maakte hij als Vice President deel uit van de FERMA Board.

 

'Aim for the future: entering a new dimension of risk'

Doorgaan met het thema van het FERMA Forum: Aim for the future: entering a new dimension of risk. Wegener: ‘Dat is een mooi statement voor mijn mandaat als FERMA President. Het houdt in dat we als FERMA volop blijven inzetten op actieve ondersteuning van het Risk Management-beroep in de digitale transformatie in een sustainable world. Jo heeft hierin de afgelopen jaren al een belangrijke aanzet gegeven en die lijn zetten we voort.’

 

Lees ook het eerdere interview met Jo Willaert »


« vorige pagina         meer nieuws »