Zurich: It takes three: een behouden vaart, samen op weg naar nieuwe successen

All aboard, een thema dat Zurich aanspreekt. Onze wortels gaan terug tot 1872, waar Zurich, toen opererend onder de naam 'Versicherungs-Verein', werd opgericht als marine herverzekeraar. Als onderdeel van onze moedermaatschappij 'Schweiz', duurde het maar liefst acht jaar voordat we daar abrupt mee zouden stoppen.

 

Een ernstig verlies putte de reserves dermate uit dat een faillissement ternauwernood kon worden afgewend. Het doorweekte portfolio werd gesaneerd en Zurich zou zijn heil voortaan zoeken in wegtransport en ongevallen. En! In het Twentse Almelo, 1878. De reden is voor ons niet te achterhalen, maar hé, de Zwitsers zullen het wel hebben geweten.

 

 

Saai??

In het jaarverslag van 1879 wordt betoogd dat een te lage premiestelling leidt tot oneerlijke schadeafhandeling, wat dan weer de reputatie van de verzekeringsbranche aantast. Dit principe is anno 2021 nog altijd leidend in de koers die Zurich vaart: no business without a sufficient premium, and on the other hand, far reaching goodwill in claims regulation (Zurich Company History, 1923). Een eigen koers. Saai? Misschien. Maar waar premiejagers en andersoortige financiële cowboys komen en gaan, blaast Zurich in Nederland dit jaar toch maar mooi 143 kaarsjes uit.

 

Duurzaamheid

Niet de goedkoopste en af en toe wat kritisch, maar gelukkig weet men ons nog altijd te vinden. De komende jaren zet Zurich in op duurzaamheid. Niet alleen door alles in het werk te stellen om de nummer 1 verzekeraar te blijven op de Dow Jones Sustainability Index, maar ook door onze klanten te helpen met thema´s als duurzaamheid en omgaan met de consequenties van klimaatverandering. Want die consequenties zijn er, onlangs nog de tragische overstromingen in en rondom de provincie Limburg. Zurich adviseert bedrijven over de fysieke risico´s van klimaatverandering, maar biedt ook inzichten in transitierisico’s zoals reputatie, beschikbaarheid van grondstoffen, beleid en wetgeving en veranderende marktomstandigheden. Zo zorgen we samen voor droge voeten, letterlijk en figuurlijk.

 

Verbinden door tijdige communicatie en volwaardige gesprekken

Wat misschien wel de hoogste prioriteit heeft, is de mate van duurzaamheid in de band die we met u hebben, klanten en makelaars. Het zijn turbulente tijden en de relatie tussen menig verzekeraar, makelaar en klant is in zwaar weer geraakt. De veranderde markt heeft geleid tot frustratie en boosheid en als men daarbij optelt dat het assurantieborrelcircuit al ruim anderhalf jaar platligt, ligt een vertrouwenscrisis voor de hand. Kijkend naar het recente verleden is duidelijk geworden dat partijen elkaar uit het oog zijn verloren en juist het opnieuw met elkaar verbinden moet ons gezamenlijke doel zijn. Dat bereikt men niet met ratings onderling, maar met tijdige communicatie en volwaardige gesprekken. Juist ook daarom zijn wij blij dat de NARIM ons allen verwelkomt in het Rotterdamse, een mooie kans om een nieuw begin te maken.

 

De koers van Zurich is helder en u weet ons te vinden, hopelijk de komende 143 jaar. Wij feliciteren NARIM met haar 25-jarig jubileum en hopen van harte op een behouden vaart. Want: it takes three, now, all aboard!

 

www.zurich.com


« vorige pagina         meer nieuws »