Yelani Rojas Morales wint NARIM Young Risk Manager Scholarship Award

Na Barbara van Berkum en Bonny Lepidis mocht Yelani Rojas Morales op het NARIM Congres de NARIM Young Risk Manager Scholarship Award in ontvangst nemen. Voorzitter Albert van Haastrecht maakte de winnaar bekend, Managing Director van Aon Global Risk Consulting Alex van den Doel overhandigde haar de cheque.

 

 

V.l.n.r. NARIM-voorzitter Albert van Haastrecht, Award-winnaar 2023 Bonny Lepidis, Award-winnaar 2024 Yelani Rojas Morales en Managing Director van Aon Global Risk Consulting Alex van den Doel

 

Voor het derde jaar op rij werd tijdens het NARIM Congres deze studiebeurs uitgereikt. Alvorens tot de uitreiking over te gaan werd de winnaar van vorig jaar, Bonny Lepidis, gevraagd haar ervaringen met de zaal te delen. Bonny vormt in het dagelijkse leven samen met collega Jeroen Gruter het Insurance Management team van TBI Holdings B.V., een bedrijf met specialistische expertise op het gebied van techniek, bouw en infra en een belangrijke speler als het op snel veranderende tijden en verduurzaming aankomt. Hoe kijkt Bonny terug op de opleiding? “Ik vond het een hele eer. De studie volgde ik op de Judge Business School van de University of Cambridge. Gedurende de driedaagse cursus oefenden wij met verschillende modellen om risicomanagement tools gericht te leren implementeren in de dagelijkse bedrijfsvoering, maar werden wij ook uitgenodigd om creatief naar nieuwe vraagstukken te kijken. Zo maakte ik een: ‘Woody Woodpeckers- scenario’ over de transportrisico’s van bouwmaterialen voor houtbouw waarbij de interessante conclusie mocht worden gemaakt dat: ‘it Wood work’. Voor de verzekeraars in de zaal natuurlijk ook een geruststellende gedachte.”
Ze riep vervolgens alle jonge insurance- of riskmanager op om volgend jaar te solliciteren naar de Scholarship. “Het is een mooie kans. Niet alleen doe je gericht kennis op die je mooi kunt delen binnen en buiten het bedrijf, maar je leert ook nieuwe mensen van over de hele wereld kennen. Je blijft elkaar en jezelf uitdagen.”

 

Motivatie Aon
Alex gaf in zijn speech aan dat het aantrekken van jong talent super belangrijk is. Dat we daarom initiatieven moeten blijven ontplooien voor jong talent als Yelani. Yelani is Claims manager bij Akzo Nobel. De reden waarom juist Yelani de prijs in de wacht sleepte? Het waren enkele pakkende zinnen uit haar motivatiebrief die voor Aon de doorslag hadden gegeven. Yelani beheert een gevarieerde portefeuille van complexe claims binnen meerdere verzekeringslijnen, met speciale aandacht voor Captive claims. In dit scenario is het snel en vakkundig aanpakken van opkomende problemen cruciaal voor het beperken van risico's. Daarom zijn innovatieve denkvaardigheden om nieuwe strategieën te bedenken cruciaal bij het bereiken van gunstige resultaten. En laat de opleiding ‘Integrating Risk into decisionmaking’ aan de Cambridge University daar nou bij uitstek geschikt voor zijn.

 

Nog twee kansen op de Award
De zeer verraste en over enthousiaste Yelani gaf in een eerste reactie aan dat ze nooit had verwacht deze prijs in de wacht te kunnen slepen. “Ik spreek immers geen Nederlands. Met deze opleiding zal ik de vaardigheden kunnen ontwikkelen en verbeteren die nodig zijn voor het effectief integreren van risico's in strategische besluitvorming. Ik zal mijn inzicht in het integreren van risico-overwegingen in besluitvormingsprocessen kunnen verdiepen en deze instrumenten kunnen combineren in een uniek kader, wat uiteindelijk mijn aanpak van schadebeheer zal verbeteren.”

Deze Award, die als cadeau voor het 25-jarig jubileum van NARIM in het leven is geroepen, zal gedurende vijf jaar worden uitgereikt. Er zijn dus nog twee kansen op het winnen van de Award!« vorige pagina         meer nieuws »