WTW: puur, nieuwsgierig en lef

Stef Bank en Stefan Weda zijn beiden werkzaam bij WTW. Stefan is met 25 jaar ervaring geen onbekende. Stef is voormalig winnaar van de Cobra1998 Young Talent Award. Hij was in die tijd broker en is vervolgens als Insurance Manager naar Heineken gegaan. Na 4,5 jaar aan klantzijde gewerkt te hebben zit hij inmiddels alweer ruim 1,5 jaar bij WTW. Hij kent het wereldje van de NARIM-leden en de dynamiek waar de NARIM-leden mee te maken hebben dan ook goed.

 

 

“Ik heb aan de andere kant van de tafel gezeten wat mij een waardevolle ervaring heeft opgeleverd. Ik ben bekend met de dynamiek van intern stakeholder management en de uitdagingen vanuit enterprise riskmanagement. Ook weet ik hoe de verzekeringswereld waarde kan toevoegen.”
Stefan zit nu twee jaar bij WTW. Hij heeft ervaring met broking, accountmanagement en directiefuncties. Met name vanuit zijn commerciële rol kent hij veel NARIM-leden. Hij is twee jaar geleden begonnen als verantwoordelijke voor Nederland en België. Stefan vindt het heerlijk om te ondernemen, te bouwen en te groeien en om met klanten bezig te zijn. “We hebben een mooie en diverse groep aan collega's en in de afgelopen twee jaar hebben we in Nederland 35 nieuwe collega’s aangenomen. En daarnaast hebben we ook nog zes werkstudenten en enkele stagiairs aan ons weten te binden. En met ons team zijn we hard aan het groeien. Stef heeft het heel goed gedaan en hij is vorige maand benoemd tot Head of Broking. Daarmee heeft hij de eindverantwoordelijkheid voor onze brokingactiviteiten in Nederland.”

Gemene deler
WTW heeft een forse groeispurt gemaakt en tal van mensen met heel verschillende achtergronden binnengehaald. Stefan: “Er is wel een gemene deler en dat is dat al die mensen energie geven en van een uitdaging houden. Zij hebben stuk voor stuk wat te brengen. Ofwel vanuit hun achtergrond ofwel vanuit hun ambitie. Het zijn ondernemende mensen die oplossingsgericht en kritisch meedenken. En we hebben een team met een goede mix van collega’s van de klant- en verzekeraarskant, jonge mensen, ervaren mensen, mensen met andere nationaliteiten. Collega’s die al 10 of zelfs meer dan 20 jaar bij ons werken bewaken en waarborgen het ‘Willis’ DNA terwijl we als bedrijf ook in verandering zijn. We zoeken dus mensen die er met een open mind en open vizier in gaan.”


De WTW-kernwoorden
Stef: “We hebben binnen WTW drie kernwoorden: ‘Authentic, Curious and Bold’. Het is fijn als mensen echt, puur, zijn. Ze moeten nieuwsgierig en leergierig zijn om innovatieve ideeën te kunnen spuien. En lef wordt ook gewaardeerd. We hebben een heel grote risicoanalysetak en veel tools die we kunnen gebruiken om de beste oplossingen te presenteren. Zij weten de klant mee te nemen vanuit de vraag van de klant, de behoefte van de klant richting de markt te vertalen en ook de trends van de markt actief te managen richting de klant, zodat we ook geen onmogelijkheden verkopen.”
“Onze mensen staan ergens voor”, vult Stefan aan. “Dat vinden wij belangrijk. Ze zijn gewoon puur. En oprecht geïnteresseerd. Nieuwsgierig naar wat de ander doet en waarom de ander iets doet. En we houden ervan als ze lef tonen en met nieuwe ideeën komen. Wij hebben liever dat ze achteraf vergiffenis vragen, mocht het eens misgaan, dan vooraf voor alles toestemming. Dat is ook de rol die de directie van WTW heeft: wij zetten de piketpaaltjes en collega’s moeten de ruimte zoeken en een beetje verder gaan. Daar hebben ze ook intrinsieke motivatie voor nodig om nieuwsgierig naar dingen te kijken en om de innovatieve technologische oplossingen die we hebben te omarmen.”

WTW Global Broking Platform
“Daarbij bieden we jongeren veel ruimte om zich verder te ontwikkelen”, vult Stef aan. “Er is heel veel kennis binnen ons bedrijf en we delen die kennis ook met collega’s in het buitenland zodat al onze mensen een verdiepingsslag kunnen maken. Voor onze specialisten reduceren we de inefficiënte administratieve taken en we werken aan de uitrol ons WTW Global Broking Platform. Daarmee wordt het werk van een broker veel interessanter en efficiënter, want je hoeft bijvoorbeeld maar één keer data in te voeren. Het is een systeem dat wereldwijd ingezet wordt en dat 15 juni live gaat. Hierdoor kan de broker zich blijven richten op de klant en de markt. De basis van ons werk is specialisatie en daar blijven  wij ons vol op focussen. Wij ondersteunen ons werk  met nieuwe en goede technologie, zodat wij tijd overhouden voor wat echt belangrijk is. En dat is precies wat je terugziet in de workshop die wij hosten.”


Voor de workshop hebben ze een ietwat afwijkende invalshoek gekozen. Eigenlijk wel heel tekenend voor de manier waarop zij hun werk doen.


WTW


« vorige pagina         meer nieuws »