VLC & Partners: verkennen, voorkomen én verzekeren

VLC & Partners is adviseur op het gebied van risicomanagement, (inter-)nationale verzekeringen, employee risk & benefits (waaronder: verzuim, WIA en pensioen) en private insurance. Het kantoor is sinds dit jaar onderdeel van Howden en Senior Risk Consultant Wesley Stolzenbach vertelt hoe de visie van het kantoor aansluit bij het thema van het congres van dit jaar, Simply Human.

 

 

“Een van onze kernkwaliteiten is het persoonlijke contact. We acteren als een grote broker, maar wel met de charme van een ‘kantoor om de hoek’. Bedrijven kiezen dan ook voor ons omdat we bekend staan om die persoonlijke benadering. Onlangs zijn we intern gestart met het gesprek over AI en de ontwikkeling van de technologie, om te zoeken naar de manier waarop we AI kunnen inzetten in onze dienstverlening.” Vanuit zijn functie ziet hij de razendsnelle ontwikkelingen door AI en technologie. “Ik ben sectorleider van de maakindustrie, waarbij ik verantwoordelijk ben voor het adviesteam dat zich richt op grootzakelijke klanten uit de maak- en hightech industrie. Daarnaast ben ik zelf ook actief als risk consultant en adviseer ik bedrijven over nationale en internationale verzekeringsprogramma’s. De technologische ontwikkelingen gaan hard en het is de kunst om de risico’s hierbij inzichtelijk te houden. Alleen door kennis, persoonlijk contact en oprechte belangstelling in de klant (human) kun je dit goed blijven volgen. Daar ben ik van overtuigd.”

 

Natuurlijke invulling van het generatiepact
“Ook in ons sollicitatieproces is er ruimte voor het menselijke aspect. Wij hebben onze specialisten per sector gegroepeerd, waaronder bouw, maakindustrie, transport, zorg en automotive. Bij een sollicitatiegesprek word je niet in een sector geduwd, maar er wordt gekeken wat bij de sollicitant past. We kijken heel sterk naar de wensen van nieuwe collega’s en het ontwikkelpotentieel.” Nieuwe collega’s zijn bij VLC & Partners verzekerd van een warm welkom. “De gemiddelde medewerker blijft vrij lang bij ons werken. Het is een lastige markt, maar we doen ons best om mensen voor langere tijd aan ons te binden. Door ons interne jongerennetwerk wordt bijvoorbeeld veel georganiseerd om jongeren vanuit al onze kantoren in Nederland met in elkaar in contract te brengen en ervaringen uit te wisselen. Als je kijkt naar onze huidige organisatie, dan hebben we ten opzichte van een aantal jaren geleden ontzettend veel nieuwe en enthousiaste mensen weten te werven. Er is nu eenmaal sprake van vergrijzing, maar de oudere generatie staat enorm open voor nieuwe initiatieven van de jongere generatie. Andersom weet ook de jongere generatie de doorgewinterde collega’s te vinden als zij vragen hebben of kennis willen opdoen. Een natuurlijke invulling van het generatiepact, dat is natuurlijk mooi om te zien. Je ziet al snel na indiensttreding een band ontstaan tussen collega’s. Natuurlijk wisselen er wel eens mensen van functie of vertrekken er medewerkers, maar ik denk dat wij er wel veel aan doen om dat persoonlijke aspect in alle facetten van het bedrijf door te voeren. Niet alleen in onze business, maar dus ook in de intercollegiale verhoudingen op kantoor.”

 

Gedetailleerde risico inventarisatie

Hoe snel de ontwikkelingen ook gaan, aan sommige principes moet je vast blijven houden. “Wij werken volgens het VVV-principe”, vertelt Wesley. “Verkennen, voorkomen en – waar nodig – verzekeren. Dat is ons credo, maar daar geloven we ook echt intrinsiek in. Wij zijn geen traditioneel verzekeringskantoor. Wij beginnen met een gedetailleerde risico inventarisatie van bedrijven; wat is het voor bedrijf en hoe ziet de keten eruit? Wie zijn de opdrachtgevers en belangrijke toeleveranciers? Zo kunnen we het risicoprofiel van de onderneming vaststellen en bewustwording te creëren. Pas daarna starten we met risicomanagement om de risico’s te verkleinen. Door middel van goed contractmanagement en technisch risicoadvies zijn er veelal al grote stappen te zetten. De specialisten van VLC & Partners kunnen daarbij helpen. We geven advies om risico’s te mitigeren en te accepteren, waarna we kijken naar de resterende risico’s. Die gaan vervolgens door naar de verzekeraars. Dit is een stapsgewijze aanpak die altijd in deze volgorde plaatsvindt.”

Goede nachtrust en financiële zekerheid

Met die stapsgewijze aanpak biedt VLC & Partners vooral goede nachtrust en financiële zekerheid bij grote calamiteiten. “Alles wat je namelijk aan de voorkant met de juiste preventie kan regelen om schade te voorkomen is  zoveel waardevoller dan een verzekering. Maar als er een grote schade is, dan zijn we er. Als professionele belangenbehartiger, maar ook als luisterend oor. De (emotionele) impact van een omvangrijke schade mag nooit worden onderschat. Daarnaast geven wij als verzekeringsmakelaar ook advies op het gebied van duurzame inzetbaarheid, dat zowel een harde (finance) als zachte (HR) kant kent. Dit wordt positief ontvangen door onze klanten, want gezonde en vitale medewerkers, dat is je kostbaarste bezit. Daar zijn we het gelukkig allemaal over eens. Simply Human.”

 

VLC & Partners

 


« vorige pagina         meer nieuws »