Sedgwick: AI rules, Caring Counts

Als kind spraken de uitvindingen van de toekomst tot de verbeelding: machines die automatisch overhemden streken, het gras maaiden, of die het menselijk ras uitroeiden. De grasmaaiers die zijn er, maar kunnen nog wel wat hulp gebruiken.

 

 

 Jeroen Fröhlich is CEO van Sedgwick Nederland

 

De ontwikkelingen in technologie, denk bijvoorbeeld aan robotics en AI, suggereren een disruptie die nog niet voelbaar is. Zelfrijdende auto’s waren tien jaar geleden een beeld van de toekomst en dat zijn ze nog steeds. Toch is er in de afgelopen twintig jaar ontzettend veel veranderd. Zeg maar vanaf de introductie van de fax is onze wereld transparanter, efficiënter en (mogen we zeggen) eerlijker geworden. Tegelijkertijd hebben wij, mensen, goed tred kunnen houden met de technische ontwikkelingen.

Houden wij de technologie bij of gaat technologie net zo hard als wij kunnen? Iets verder weg van pioniers en visionairs zal uiteindelijk, zeker voor bedrijven in de reguliere economie, het tempo bepaald worden door de grote massa. (Zolang we – voor de goede orde – kunnen vertrouwen op de grip die we als samenleving hebben op de grote techbedrijven.)

Ongemerkt kan er al ontzettend veel. Dit stukje zou geschreven kunnen zijn door een bot. En dat is het misschien ook wel. Met Sedgwick’s Smart.ly oplossing kunnen claims volledig automatisch worden geregistreerd, beoordeeld en afgewikkeld (velen claimen het, Sedgwick kan het). Snelheid en inzicht, bijvoorbeeld bij de vele kleine schaden onder het eigen risico van een mondiaal programma. Alles gemakkelijk gemeld, beschikbaar en verwerkt, met één druk op de knop. Wij hebben onze eigen versie van ChatGTP, met alle voordelen maar binnen de kaders van data-bescherming.

Technologie blijft voor ons geen doel op zich, maar een middel. Doelen als sneller, goedkoper, makkelijker. Belangrijke doelen, maar ook termen die snel hun waarde verliezen als we te maken hebben met mensen die net iets schokkends hebben ervaren: brand, ongeval, overstroming, overval.

De momenten waarop we het verschil maken met advies, daadkracht en een arm om de schouder. De menselijke maat, ondersteund door techniek. Nooit andersom: AI rules, but Caring Counts.


www.sedgwick.com


« vorige pagina         meer nieuws »