Safeguarding Human Capital

Het menselijk kapitaal - de mensen - is misschien wel het grootste bezit van een organisatie. Mensen creëren waarde door goederen, diensten en ideeën te produceren. Daarom is het beschermen en vergroten van de waarde van het menselijk kapitaal van een bedrijf uitermate belangrijk; voor elke organisatie.

 

Het beschermen van immateriële activa in COVID-tijd

Het beschermen van immateriële activa, waaronder Human Capital, en het beheren van de risico's die hierop betrekking hebben, is voor elke organisatie van groot belang.

 

Safeguarding Human Capital llod's KPMG

 

De huidige COVID-19 pandemie heeft veel zaken veranderd, zoals voor immateriële activa en dus ook voor Human Capital. Maar ook voor het beschermen van reputatie en intellectueel eigendom. Lloyd's en KMPG hebben gezamenlijk een serie rappporten uitgebracht over Safeguarding van de risico's van de genoemde immateriële activa.

 

Safeguarding Human Capital

Het laatste rapport is Safeguarding Human Capital, dat eerder deze maand verscheen. Onlangs werd voor risicomanagers een online simulatie van een crisis gehouden. De deelnemers werden geconfronteerd met een reputatiecrisis en een rechtszaak over intellectueel eigendom. Een nuttige exercitie. Ook de aspecten rondom Human Capital kwamen aan bod.

De dynamiek van het werk is voor iedereen veranderd
Duidelijk is dat COVID-19 de dynamiek van het werk voor iedereen heeft veranderd, of het nu gaat om sleutelmedewerkers in de frontlinie of kantoormedewerkers die nu vanuit huis werken. Een recent onderzoek van de Britse liefdadigheidsinstelling Mind voor geestelijke gezondheid heeft aangetoond dat deze omstandigheden een aanzienlijke impact hebben op de geestelijke gezondheid van werknemers, waarbij meer dan 60% zegt dat deze minder is geworden tijdens de lockdowns.

 

Drie risicogebieden
In het rapport is gekeken naar acht managementtools die de waarde van het menselijk kapitaal van een organisatie kunnen vergroten of verkleinen. Daarnaast is gekeken naar drie mogelijke risico's:

 

  • Werknemers vertrekken met hun stilzwijgende kennis en hun netwerken.
  • Welzijn en gezondheid, aangezien een daling van beide kan leiden tot een slechte moraal en kan voorkomen dat werknemers hun rol vervullen.
  • Slechte prestaties en bedrijfsonderbreking als medewerkers niet voldoende zijn opgeleid of bijgeschoold.


Om organisaties te helpen deze risico's te verkleinen, zijn er meerdere verzekeringsoplossingen op de markt. Ook nieuwde producten zijn in ontwikkeling als een effect van COVID-19 en het vele thuiswerken.

 

Met de uitgebreide expertise die wordt geboden op de grootste verzekeringsmarkt ter wereld, is Lloyd's goed gepositioneerd om bedrijven te helpen hun belangrijkste bezit te beschermen: hun mensen.


Downloads

Safeguarding Human Capital (PDF) downloaden »

De andere rapporten van Lloyd's en KMPG over Safeguarding zijn te downloaden via de website van Lloyd's.


« vorige pagina         meer nieuws »