Annemarie Schouw krijgt Risk Manager Lifetime Achievement Award

Annemarie Schouw is onderscheiden met de Risk Manager Lifetime Achievement Award, een van de European Risk Manager Awards 2018. Ze kreeg de onderscheiding tijdens het Awards Gala Dinner van FERMA en Commercial Risk Europe op 21 november in Brussel. Het Gala Dinner was de afsluiting van de Risk Frontiers Brussels Conference 2018.

 

 European Risk Manager Awards 2018

Excellence in Risk Management Awards. V.l.n.r.: Philippe Cotelle (Airbus), Alexander Mahnke (Siemens), Danielle Wishart (ASOS.com), Annemarie Schouw (Tata Steel), George Ong (Nothern Ireland Water).

 

De Risk Manager Lifetime Award was een van de European Risk Manager Awards die tijdens het Awards Gala Dinner werden uitgereikt. Annemarie was voor de onderscheiding in haar categorie gekandideerd met Carl Leeman, Chief Risk Officer bij Katoen Natie in België, en Ignacio Martinez de Baroja, Risk Manager bij het Spaanse HISPASAT.

 
Erkenning voor jarenlange inspanningen

De European Risk Manager Lifetime Achievement Award 2018 werd aan Annemarie toegekend voor haar jarenlange inspanningen het vak van Risk & Insurance Manager te professionaliseren en naar een hoger plan te tillen, binnen NARIM, binnen de verzekeringsbranche en binnen de bedrijven waarvoor Risk & Insurance Managers werkzaam zijn. Annemarie is als voorzitter bovendien vele jaren het boegbeeld van NARIM geweest. Ook vanuit die functie is ze nauw betrokken geweest bij de ontwikkelingen van het vak in Europees verband.

 

Voor Annemarie was het een logische ontwikkeling in haar carrière om Risk & Insurance Manager te worden, in haar geval al sinds heel wat jaren bij Tata Steel. 'Ik ben ooit begonnen als inspecteur bij een baggermaatschappij. Later werd ik Risk Engineer. Vanaf het begin heb ik me met risico's bezig gehouden. Het is geen baan, maar een beroep. Zo zie ik dat. Het is mijn passie en daarom kan ik mensen overtuigen dat dit voor mij het mooiste beroep is dat er bestaat.'

 

Annemarie Schouw Award 2018

 

Annemarie toonde zich erg verheugd met de toekenning van de Award. 'Het was totaal onverwacht voor mij, zeker vanwege de stevige concurrentie van de andere twee kandidaten. Ik ben heel blij met deze onderscheiding en heb inmiddels heel veel positieve reacties gehad.' Ook het NARIM-bestuur is uiteraard erg trots en feliciteert Annemarie van harte met haar onderscheiding!

 

Meer info over alle winnaars van de European Risk Manager 2018 Awards op de website van FERMA >>


« vorige pagina         meer nieuws »