NARIM Congres 2023: Transformeren, inspireren en netwerken

Een grote opkomst, een inspirerende keynote spreker, subsessies die anders waren dan anders, een trotse winnaar van de NARIM Award, een enthousiaste winnaar van de Aon Scholarship en schaterlachend de dag eindigen. En dat op een mooie locatie waar de aanwezigen ruim de tijd namen om te netwerken onder het genot van een hapje en drankje. Dat waren de ingrediënten van het NARIM Congres 2023.

 

 

Dat het thema van dit jaar ‘Transform to perform’ is, bleek al bij aankomst. De deelnemers konden een voorafgaand aan het congres een podwalk volgen, een korte wandeling rond de congreslocatie. Tijdens de wandeling werden al wat tipjes van de sluier rondom het thema en de congresdag opgelicht. Na de wandeling en het traditionele kopje koffie startte dagvoorzitter Dorit Roest het congres.

 

Transformeren in de praktijk

Menno Lanting was dit jaar de keynote speaker. Hij kreeg de navolgende opdracht van de Congrescommissie mee: vertel gedurende 40 minuten iets over Transform to perform. Hoe lopen transformatieprocessen in organisaties. Wat zijn de gevolgen voor businessmodellen, voor de inrichting van de organisatie en hoe je met elkaar samenwerkt. Wat is de rol van innovatie. Daarnaast was het verzoek iets vertellen over de verzekeringsbranche maar ook ter inspiratie voorbeelden van buiten de insurancewereld aan te geven, bij voorkeur wetenschappelijk onderbouwd en met een vleugje humor. Kortom: confronteer de aanwezigen, maar geef ze ook hoop.

 

Menno Lanting: 'Begin klein en betrek de mensen erbij'

Dat lukte. Hij gaf de deelnemers een aantal tips mee: Denk andersom, alles wat nodig is om de transformatie te maken, is er vaak al. Stel de waarom-vraag. Begin klein, start het transformatieproces niet in het primaire proces, experimenteer en innoveer met voor de hand liggende zaken. Wordt een nieuwe (digitale) tool geïmplementeerd, verwijder dan minimaal een oude, ga niet stapelen. Maar ook: vergeet de mens niet, neem ze mee in het proces.

 

Subsessies anders dan anders

Na de lunch stonden de subsessies op het programma. Transformatie in optima forma. De aanwezigen hadden keuze uit 11 sessies. Van ‘alles van je afblazen’, de escaperoom in, een lesje veilig reizen, een BIJ-les over samenwerken tot informatie over hoe relevant te blijven. Daarbij werd de gehele locatie, zowel binnen als buiten, benut.

 

NARIM Award en Aon Scholarship

Na weer een korte koffie- en theebreak was het tijd voor serieuze zaken gevolgd door amusement. Allereerst werd de NARIM Award door NARIM-voorzitter Albert van Haastrecht uitgereikt aan Jaap Meijers, oprichter van Meijers, Makelaars in Assurantiën. Hij vervulde adviserend en regelend, nationaal en internationaal een belangrijke rol tussen kopers en verkopers van zekerheid. Daarnaast was hij actief binnen Adfiz, BIPAR en WFII. Hij gaf in zijn dankwoord aan zeer vereerd te zijn met de Award.

Het Aon Scholarship werd toegekend aan Bonny Lepidis, Insurance Manager bij Havensteder. Zij ontving deze prijs uit handen van Lex Moerings, Chief Health & Wealth Solutions bij Aon en Barbara van Berkum die het scholarship in 2022 heeft gevolgd. Bonny start de driedaagse opleiding aan de Cambridge Judge Business School in december 2023.

 

De toekomst en afsluiting met een lach

Ook de toekomst werd niet vergeten. Mijke Grift, Stephanie Verhaar en Lennard Esveld, drie leden van Young Insurance gaven hun visie op de rol van technologie in de toekomst van de verzekeringsbranche.

 

 

 V.l.n.r. Lennard Esveld, Stephanie Verhaar en Meike Grift van Young Insurance

Afsluiter van de dag was Andries Tunru, cabaretier en improvisatieacteur. Op humoristische wijze betrok hij het publiek bij zijn optreden en zorgde zo voor een gulle lach.

 

 

 Andries Tunru zorgde voor een vrolijke afsluiting

Tip

Een inspirerende dag kwam ten einde. Oud NARIM-voorzitter Adri van der Waart gaf de aanwezigen bij aanvang van het congres een mooie tip: oogst vandaag wat er voorbij komt. Velen zullen die raad de komende tijd ongetwijfeld opvolgen.

 

Beeldverslag van de congresdag >>


« vorige pagina         meer nieuws »