NARIM Award voor Jaap Meijers

De NARIM Award, inmiddels een begrip in de branche, wordt sinds 2007 uitgereikt aan iemand die op een bijzondere wijze een bijdrage heeft geleverd aan de Risk & Insurancewereld. Iedereen die in Nederland in deze branche werkzaam is, kan ervoor in aanmerking komen. Dit jaar werd de Award uitgereikt aan Jaap Meijers.

 

NARIM-bestuurslid Hanneke van Oss, Jaap Meijers en NARIM-voorzitter Albert van Haastrecht.

 

NARIM-voorzitter Albert van Haastrecht had de eer de heer Meijers de prijs te overhandigen. Het juryrapport was duidelijk: Jaap Meijers heeft een lange en noemenswaardige carrière achter de rug. Hij was de schakel tussen de kopers en verkopers van verzekeringszekerheid. Hij adviseerde met focus op de belangen van de kopers, waarbij het behoud van de verzekerbaarheid centraal stond, ook voor complexe zaken. Hij was betrokken bij de oprichting van BIPAR en was daar twee termijnen voorzitter. In die tijd is ook het Transparency Protocol met FERMA afgesloten. Ook is hij nog steeds nauw betrokken bij de World Federation of Insurance Intermediairs (WFII). Adfiz heeft hem enige tijd geleden beloond met een erelidmaatschap en van de WFII ontving hij de WFII Life Time Achievement Award. Meijers, het door hem en zijn echtgenote opgerichte bedrijf, bestaat viert dit jaar zijn gouden jubileum.

 

Vertrouwen en integriteit

Jaap Meijers reageerde verrast. ‘Ik ben enorm vereerd. Het is heel bijzonder om door een organisatie van professionals zoals NARIM op deze wijze te worden bedankt. Maar je bereikt zoiets nooit alleen. Deze onderscheiding is ook voor al die mensen die naast mij staan, met mij gewerkt hebben en al mijn collega’s bij Meijers. We werken in een highly regulated industry. Er is wel eens verschil van mening, maar altijd vanuit een constructief uitgangspunt. NARIM, FERMA en BIPAR promoten values en integrity, ondernemerschap, services en transparantie. Dat gaat gepaard met goede dialogen. Wij verkopen niets tastbaars, ons product is vertrouwen en integriteit. Dat is een uitermate belangrijk issue en daar moeten wij goed van doordrongen zijn. Voor mij overheerst op dit moment het gevoel van erkentelijkheid met deze vorm van waardering. Zeker in het jaar dat Meijers 50 jaar bestaat.’


« vorige pagina         meer nieuws »