NARIM Award 2020 postuum voor Tjerk van Dijk

De jaarlijkse NARIM Award 2020 is postuum uitgereikt aan Tjerk van Dijk. Tjerk overleed dit voorjaar aan de gevolgen van kanker. Over de nominatie van de NARIM Award 2020 was iedereen unaniem.

 

 

'Het was zijn passie'

De onderscheiding werd door Tjerk’s vriend Titus Tiel Groenestege uitgereikt aan Tjerks echtgenote Nathalie Kortekaas. Dat was via een video te zien tijdens het virtuele NARIM Congres op 18 september jl. Haar reactie: ‘Wat een ontzettend mooi compliment voor Tjerk, hij zou hier heel blij mee zijn geweest. Zijn vak en alles wat daarbij hoorde, was zijn passie. Hij zou trots zijn geweest, en dat ben ik ook. De Award krijgt een mooi plekje in ons huis. Dank jullie wel.’

 

Onderscheiding voor een bijzonder persoon

De NARIM Award is bestemd voor iemand die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor het Risk & Insurance-vak. Ieder jaar vraagt het NARIM-bestuur voorafgaand aan het congres aan de sponsoren iemand te nomineren. Op basis hiervan maakt het NARIM-bestuur een keuze en daarover was iedereen het dit keer snel eens.

 

Authentiek

Tjerk was een zeer zichtbare en authentieke Insurance Manager, zo luidde de motivatie. Naast zijn functies bij bedrijven als Draka, Stork, KLM en ABN Amro was hij zeer betrokken bij NARIM. Sinds 2007 als lid en van 2010 tot en met 2018 als bestuurslid. Op 19 april 2020 is Tjerk helaas overleden.

 

Recht voor zijn raap

Veel vakgenoten, dienstverleners en andere betrokkenen binnen de branche hebben Tjerk gekend als een bijzonder mens. Recht voor zijn raap en altijd bereid om de status quo te doorbreken. Zijn authentieke stijl en bijzondere humor, zorgden ervoor dat ontmoetingen nooit saai waren. Vanuit een andere zienswijze naar zaken kijken en het aanbrengen van veranderingen stonden bij hem voorop. Daarbij genoot hij van onconventionele oplossingen.

 

Scherp op de inhoud van het vak

Tjerk was scherp op de inhoud van het vak. En daarin maakte hij het zichzelf niet altijd makkelijk. Maar bovenal handelde hij altijd vanuit een groot en diep geworteld rechtvaardigheidsgevoel.

 

Binnen het NARIM-bestuur was hij onder andere verantwoordelijk voor sponsoring en het vanuit NARIM mede organiseren van verschillende FERMA-congressen. Met zijn persoonlijkheid en karakteristieke stem was Tjerk altijd herkenbaar aanwezig op vele NARIM-bijeenkomsten. Daarnaast had hij veel aandacht voor de ontwikkeling van de jongere generaties.


« vorige pagina         meer nieuws »