Bijeenkomst ESG/Greenwashing en bestuurdersaansprakelijkheid

Het kenniscentrum Claims & Actualiteiten heeft in februari in samenwerking met Stibbe en Marsh een bijeenkomst georganiseerd over ESG/Greenwashing en bestuurdersaansprakelijkheid.

 


Boven: Pjotr Broere (l.) en Wouter den Hollander (r.). Onder: Marieke van der Werf (l.) en Imad Ghaleb (r.).

 

 

Bijdrage Stibbe
Pjotr Broere en Wouter den Hollander, advocaten bij Stibbe gespecialiseerd in complexe commerciële geschillen, namen de deelnemers mee in de ontwikkelingen van rechtszaken op het gebied van ESG. Zij bespraken recente jurisprudentie over ESG, de heersende maatschappelijke opvattingen en wisten ook de link te leggen naar de juridische kant van bestuurdersaansprakelijkheid. Zij namen onder andere de greenwashing case ‘KLM – Fossielvrij Nederland’ onder de loep, een zaak die Stibbe namens KLM behandelt.
Pjotr Broere verstrekte meer achtergrondinformatie over Greenwashing en Wouter den Hollander ging diep in op het onderwerp bestuurdersaansprakelijkheid.

Bijdrage Marsh
Aansluitend ging Marieke van der Werf, Practice Leader Strategic & Business Risk Consulting van Marsh, in op de regelgeving op het gebied van ESRS/CSRD EU. Zij schetste op zeer heldere wijze de impact van de CSRD Europese richtlijnen voor het bedrijfsleven en wat de gevolgen zijn van het niet nakomen van de regelgeving.
De bijeenkomst werd afgesloten door Imad Ghaleb, senior specialist financial lines & professional lines bij Marsh Nederland, die besprak hoe de ‘Directors and Officers’ verzekeringsmarkt – de markt die zich op bestuurdersaansprakelijkheid richt –  op de ontwikkelingen reageert. Daarbij kwam onder andere Side D van de D&O-verzekering aan bod oftewel de dekking voor klimaat gerelateerde kosten, ESG claims.
Door van de juridische invalshoek van de ESG over te gaan naar de Europese wetgeving CSRD en als laatste de link met de verzekeringskant te leggen, ontstond er gedurende de meeting veel interactie. Mede door de presentaties van de sprekers en de betrokken houding van de deelnemers was het een bijzonder geslaagde bijeenkomst.

NARIM-leden kunnen de presentaties bekijken door in te loggen op het besloten deel.

Nog geen NARIM-lid?
Bent u risk of insurance manager en wilt u ook van tijd tot tijd meegenomen worden in interessante onderwerpen die uw werkgebied raken? Spreekt het u aan om van tijd tot tijd met vakgenoten te sparren? Wie weet is het lidmaatschap van NARIM wel iets voor u. U kunt altijd contact opnemen met het bureau van NARIM of met de coördinator voor het kenniscentrum Claims & Actualiteiten, te weten Evelijn Braakman.


« vorige pagina         meer nieuws »