Hienfeld: 150 jaar The Best in Niches

Technologie is belangrijk voor Hienfeld. Toch wordt er meer waarde gehecht aan het menselijke aspect. Waarom het jaarthema Simply Human en Hienfeld zo sterk met elkaar in verbinding staan? Dat wordt belicht door COO/CCO Johannes Matthes en account director Steven Verhaar.

 

Account director Steven Verhaar (l.) en COO/CCO Johannes Matthes (r.) van Hienfeld


Johannes: “De menselijke factor loopt als een rode draad door onze dienstverlening. Al meer dan 150 jaar. In een wereld waarin we slim met automatisering en digitalisering omgaan is en blijft het persoonlijke contact onontbeerlijk in onze tak van sport. Contact is essentieel bij het afsluiten van een polis, maar ook als er schade is. Dan wil je contact met een mens van vlees en bloed. Iemand die voelt wat je doormaakt, die daarop acteert en je probleem oplost. Als je ons belt krijg je dan ook direct de underwriter of claimshandler aan de lijn. Geen callcentermedewerker.“

Hienfeld is een in niches gespecialiseerd assurantiebedrijf dat kwaliteit levert en de menselijke maat vooropstelt. Het totale palet, dat uitsluitend wordt aangeboden via makelaars en verzekeringsadviseurs, omvat momenteel 21 niches. Steven: “Dat zijn zo’n beetje alle verzekeringsproducten die voor andere maatschappijen om verschillende redenen minder interessant zijn. We hebben de niches verdeeld over vier acceptatieteams te weten ‘Fine Art & Private Lines’, ‘Financial Lines’, ‘Accident & Travel’ en ‘Yachts & Specialty Lines’.”

Drone-polis
We hebben onlangs de 21e niche aan het palet toegevoegd, want het is belangrijk om ontwikkelingen in de gaten te houden en mee te gaan met de tijd, aldus Johannes. ”Ons nieuwste product is live: een verzekering voor professionele drones met een zakelijk gebruik. Denk bijvoorbeeld aan inspecties van landbouwgrond met behulp van drones.”

Meebewegen
Wat tekenend is voor een bedrijf dat al 150 jaar bestaat? Dat het kan meebewegen. Dat Hienfeld dat als geen ander kan, zie je onder andere terug in de langlopende relaties die het bedrijf met partners heeft. Met sommige zelfs meer dan 100 jaar. Dat kan alleen als je het verschil weet te maken. “En dat heeft niet alleen met kwaliteit te maken, ook met de mens achter het bedrijf. Wij lopen bovendien niet weg voor het ingewikkelde werk. Juist daar is de menselijke factor heel belangrijk, want je moet wel snappen waar iemand behoefte aan heeft en een oplossing kunnen bieden.”

Gespecialiseerde teams
Dat de mens centraal staat, geldt ook voor de manier waarop er met het personeel wordt omgegaan. Steven vervolgt: “De meeste collega’s werken al jaren bij Hienfeld. Alle niches hebben hun eigen, gespecialiseerde teams die bestaan uit professionals die de niches uitvoerig kennen. Juist die specialistische kennis maakt het werk zo interessant. Ieder team beschikt niet alleen over de juiste kennis en kunde, medewerkers hebben ook een grote mate van beslissingsbevoegdheid. Automatisering wordt wel gebruikt, maar alleen om efficiënt en effectief te kunnen draaien, wat het werkplezier ten goede komt. Daarnaast zijn wij een divers bedrijf, wat ook weer een bepaalde dynamiek geeft. Zo ligt de verhouding vrouw-man van het management op 50-50.”

De mens centraal
Mooi om te zien dat mensen zo lang in dienst blijven. Sommigen werken er wel 30 of 40 jaar en hebben in de loop der tijd een langlopende relatie opgebouwd met klanten en makelaars. Johannes: “Een van de redenen waarom de meesten zo lang bij ons blijven is omdat er bij het aannamebeleid zoveel aandacht wordt besteed aan karaktereigenschappen. Zo hechten wij bijvoorbeeld veel waarde aan eigenschappen als bescheidenheid en behulpzaamheid. Gewoon, omdat wij merken dat we met dat soort collega’s hechte teams kunnen bouwen. Teams waarin de mens centraal staat.”

Hienfeld


« vorige pagina         meer nieuws »