HDI Global houdt koers…

Als geboren en getogen Rotterdammer werd mij gevraagd of wij het ons toegezonden miniatuur van de ss Rotterdam wilden fotograferen in een omgeving die aantoont hoe wij als organisatie de komende tijd ‘op koers’ en relevant willen blijven. Als HDI staan wij voor authenticiteit en transparantie en daarom was vanaf het begin duidelijk dat wij niet voor de miniatuur maar voor het origineel gaan! 

 

Terug naar waar het naar onze mening om gaat: Het samen met onze makelaars en de risk- & insurance managers van onze klanten, zakelijke risico’s beheersbaar maken en houden. Samen werken aan een ‘behouden vaart’. In tegenstelling tot wat misschien wordt gedacht, ‘verkopen wij geen polissen’ als verzekeraar maar proberen wij met onze expertise de bedrijfscontinuïteit van onze klanten te waarborgen zodat zij succesvol kunnen blijven ondernemen. 

 

Zakelijke risico’s duurzaam beheersbaar maken

Samen met de risk & insurance managers van de bedrijven die wij tot onze klantenkring mogen rekenen en de makelaars waar wij mee samenwerken  zijn we al een aantal jaren hard bezig om zakelijke risico’s duurzaam beheersbaar maken. Dat was ook nodig, want de verhouding tussen prijs en risico was niet altijd in balans.

 

Samen vooruit

Door van onze kant te investeren in de kwaliteit, kennis en kunde van onze ‘bemanning’, door te focussen en bereid te zijn keuzes te maken als ook het gesprek aan te gaan met de risk & insurance managers en de makelaars is de balans tussen de prijs en de kwaliteit van de risico’s die wij verzekeren in de meeste van onze portefeuilles duidelijk verbeterd. Dit op basis van een daadwerkelijk partnership waar wij veel waarde aan hechten. Niet voor niets is onze wereldwijde slogan: “Together we take care of the unexpected and foster entrepreneurship”, dit hebben wij in Nederland vertaald in: “Samen Vooruit”.

 

Partner zijn en focus houden

Wij willen een partner zijn en blijven in de groot zakelijke markt waarbij continuïteit en duurzaamheid belangrijke aandachtspunten voor ons zijn. Ook wij moeten focus blijven houden op de juiste balans tussen de kwaliteit van de risico’s en onze prijs die mede wordt bepaald door het gehanteerde risk management beleid, de beoogde verzekeringsstructuur als ook de te nemen eigen retentie en beoogde dekking.

 

Mouwen opstropen

Ons streven is het verschil te maken met de waarde die wij toevoegen door, het bieden van verzekeringsoplossingen voor complexe risico’s door onze producten en diensten, onze specialistische deskundigheid (underwriting, claims & engineers), onze bereikbaarheid en zeker niet in de laatste plaats onze wijze van communiceren. Hierbij is het van belang om ‘op z’n Rotterdams’ de mouwen op te blijven stropen om samen met de klant en haar makelaar risico’s beheersbaar te maken oftewel het is in brede zin een kwestie van zijn wij ‘all on board’ to ‘continue the journey to success’?

 

Juiste balans en koers vasthouden

Samen met deze partners zullen wij ons blijven inspannen om de prijs en de kwaliteit van het risico in de juiste balans te brengen, waarbij een goede onderlinge persoonlijke verhouding een belangrijke basis is. Zodat grootzakelijke, industriële bedrijven duurzaam verzekerbaar blijven, en we nieuwe, complexe risico’s kunnen blijven accepteren waarbij duurzaamheid hoog op de agenda staat.

Wij zijn in ieder geval bereid keuzes te maken op basis van onze strategische focus zodat wij ook in een ‘onstuimige zee’ onze koers kunnen vasthouden.

 

Door: Hans Feldman, Head of International & Major Accounts van HDI Global SE, the Netherlands

 

www.hdi.global


« vorige pagina         meer nieuws »