De QBE-belofte: “We zullen er zijn als er iets gebeurt”

De Spaanse Beatriz Valenti staat nu twee jaar aan het roer van QBE Europa. Sebastiaan Lambalk was er al vanaf augustus 2021 werkzaam als Head of Strategy voor Europa en trad in 2022 aan als General Manager voor Nederland. Beiden werden met name door de cultuur van de onderneming aangetrokken.

 

 

 

Beatriz: “Alle collega’s hebben een sterke drang om samen te werken, te groeien en zowel het bedrijf als zichzelf verder te ontwikkelen. Iedereen krijgt hier verantwoordelijkheid en je merkt dat collega’s die ook nemen.”
Sebastiaan vervolgt: “Als we het vandaag dan toch over ‘Simply Human’ hebben, het waren met name de mensen die voor mij het verschil maakten bij mijn indiensttreding. Collega’s hebben stuk voor stuk open karakters en gunnen elkaar succes. Bij ons aannameproces letten we ook heel erg of de sollicitant over hetzelfde DNA beschikt als de rest van het team. Dat is de enige manier waarop je in mijn ogen goed presterende teams kan bouwen. Expertise is uiteraard belangrijk. Talent eveneens. Maar gedrag is allesbepalend. We nemen sollicitanten dan ook alleen aan als ze de juiste houding hebben en het juiste gedrag vertonen. Die de persoonlijke connectie weten te maken met klanten. Want dat is de manier waarop wij werken.”

De belofte geeft rust
Of alles wat QBE doet mensenwerk is? “Uiteraard gebruiken we technologie. Dat gaat hand in hand, want anders zou het werk veel te tijdrovend en dus te kostbaar worden. En ja, we zijn onlangs begonnen met experimenteren met tooling die op AI is gebaseerd voor repeterende taken. Want daardoor kunnen collega’s tijd overhouden voor de interactie met klanten en makelaars. Want als wij zakendoen, doen wij een belofte: ‘we zullen er zijn als er iets gebeurt’. Zo’n belofte geeft klanten rust, maar dan moeten we wel tijd voor ze kunnen nemen. Het kunnen doen van zo’n belofte, dat maakt ons werk direct weer menselijk.  
Wij hechten er dan ook aan dat onze collega’s rechtstreeks contact hebben met de klant, zodat zij een hechte relatie met ze kunnen opbouwen, gebaseerd op vertrouwen.”

Vertrouwen opbouwen
Hoe dat vertrouwen wordt opgebouwd? QBE is immers net pas in Nederland gestart. Sebastiaan: “Wij zijn geen kleine start-up, maar maken deel uit van een grote, internationale speler met in 2023 meer dan 21 miljard aan premie. Wij beschikken daarnaast over teams die goed in balans zijn met ervaren mensen die op een plezierige manier samenwerken. Die over specialistische kennis beschikken, waarmee ze klanten en makelaars goed kunnen ondersteunen.”
“Ook al is QBE pas recent in Nederland gestart, een groot deel van de internationale klanten en key brokers kenden ons al uit het buitenland”, vult Beatriz aan. “En onze mensen zijn bovendien uit het juiste hout gesneden. Zij gaan niet achterover leunen, maar gaan samen met distributiepartners op pad. Kijk naar Sebastiaan die vanaf scratch een brancheoffice heeft opgezet. Die kansen zag. Zo zit iedereen wel in elkaar. Als ik de Nederlandse vestiging bezoek merk ik heel sterk dat collega’s er met plezier werken. Dat stralen ze richting mij, maar ook richting klanten uit. Ik denk dat we mede daardoor zoveel werk gegund krijgen. En uiteraard ook, omdat we over kennis beschikken.
We delen onze kennis en good practices graag met elkaar en met onze klanten. Kijk naar de workshop die we op het congres verzorgen. Die laten we uitvoeren door een coach die ik al jaren ken en waar ik heel veel aan heb gehad. Het Nederlandse team heeft ook al met hem kennisgemaakt, want zo iemand gun ik iedereen. Dus ook de deelnemers aan het congres.”


QBE Europa


« vorige pagina         meer nieuws »