De gevolgen van Solvency II review voor captives

Ervaringen uitwisselen en kennisdelen. Dat staat centraal bij de acht kenniscentra van NARIM. Begin december vond de laatste kennissessie van dit jaar plaats, georganiseerd door het kenniscentrum ‘Captives’. De gevolgen van Solvency II review evenals andere interessante onderwerpen waaronder DORA, werden op bevlogen wijze besproken door René Bijzet die sinds 2016 als partner en consultant voor InAudit werkt. René is specialist op het gebied van risicomanagement, compliance en de regels op het gebied van financiële verslaggeving. René wist als geen ander de deelnemers mee te nemen in Solvency II review, een onderwerp dat alle captives in de Europese Unie raakt.


Solvency II werd zo’n zeven jaar geleden, in 2016, van kracht. Hoogste tijd om te evalueren of Solvency II gebracht heeft wat ervan werd verwacht. Deze evaluatie leidt tot een aantal voorgestelde wijzigingen, waaronder ook een betere verankering van proportionaliteit in de wetgeving. In de sessie nam René samen met de deelnemers de wijzigingen door vanuit het oogpunt van een captive. Zo kwam ook het onderwerp taxonomy 2.8.0. aan bod. Daarnaast werden er tal van andere actualiteiten besproken, waaronder DORA, EIOPA-advies betreffende het toezicht op captives en de ESG in het kader van de CSRD. Ook best practices met betrekking tot het inflatierisico en het renterisico kwamen aan bod.
Het was een interactieve bijeenkomst die – zoals gebruikelijk – bij een van de NARIM-leden plaatsvond. Het was al met al een mooie afsluiting van het jaar. De plannen voor de eerstvolgende bijeenkomst van het kenniscentrum Captives, die in het voorjaar zal plaatsvinden, beginnen steeds vastere vormen aan te nemen. Meer daarover wordt in het nieuwe jaar bekendgemaakt.

En u dan?
Heeft u een captive of wilt u een captive gaan oprichten en wilt u ook van tijd tot tijd meegenomen worden in interessante onderwerpen die captives raken? Wie weet is het lidmaatschap van NARIM wel iets voor u. U kunt altijd contact opnemen met het bureau van NARIM of met de coördinator voor het kenniscentrum captives, te weten Alina Ivkina.


« vorige pagina         meer nieuws »