Congrescommissie: Stuiterend van enthousiasme aan het werk

We hebben nog een maand te gaan. NARIM-bestuursleden Karina Broersen en Hanneke van Oss maken deel uit van de congrescommissie en kunnen niet wachten om met eigen ogen te aanschouwen wat zij met het team hebben bedacht. Want dat het congres een beleving gaat worden, daar zijn zij van overtuigd. En dat die beleving energie gaat opleveren, ook daar zijn zij van overtuigd. Niet alleen voor hen, maar voor alle deelnemers.

 

De congrescommissie is volop aan het werk. De tweede afgevaardigden vanuit het NARIM-bestuur zijn Hanneke van Oss (l.) en Karina Broersen (r.).


Karina Broersen
Karina Broersen is in het dagelijks leven werkzaam bij VGA, het verzekeringsbedrijf van de Gemeente Amsterdam. Samen met haar team buigt zij zich over de risico’s van ‘groot Amsterdam’. Inmiddels heeft zij drie jaar zitting in het NARIM-bestuur en vorig jaar mocht zij haar eerste NARIM Congres organiseren. Zij neemt dan ook een forse dosis enthousiasme mee: het organiseren van het Congres blijkt heel inspirerend te zijn.

De sponsoren kent zij ook nog uit een vorig leven, toen zij als makelaar werkzaam was. Karina geniet zienderogen van haar rol als organisator. Want als één ding haar typeert, dan is het wel dat ze gek is op mensen. Dat merk je ook aan haar inspanningen om mensen bij elkaar te zetten zodat zij het juiste gesprek met elkaar kunnen voeren. “Het bestuurswerk is geweldig, maar het organiseren van het congres spant toch echt wel de kroon. Dat is wel zo ongelooflijk leuk. Je kan de grote lijnen waar wij als Risk en Insurance Managers mee bezig zijn, vertalen naar een concept en een omgeving waar alles en iedereen samenkomt.”

Hanneke van Oss
De tweede afgevaardigde vanuit het NARIM-bestuur is Hanneke van Oss. Het is de eerste keer dat zij deel uitmaakt van de congrescommissie en ook zij stuitert van enthousiasme. Nu al. En we hebben nog een hele maand te gaan.
Hanneke is als Department Head Insurance verantwoordelijk voor alle verzekeringen en het behandelen van alle claims van Bluewater Energy Services B.V. “Ik heb, in tegenstelling tot Karina, net als de meeste Risk en Insurance Managers een heel solistische functie. Mijn afdeling is weliswaar de kleinste van het bedrijf, maar wel één met grote impact.
Omdat ik alleen werk is het fijn om aangesloten te zijn bij NARIM. Want ook al werken de meeste NARIM-leden in een andere branche of voor een andersoortig bedrijf, hier kan je wel met elkaar sparren over je vak. Want het is o zo prettig om met anderen te kunnen overleggen.” Ook Hanneke is niet altijd Insurance Manager geweest. Voor zij tien jaar geleden dit vak inrolde was zij kandidaat-notaris met als focus de vastgoedwereld. Met haar juridische achtergrond kan zij als geen ander polissen lezen. Hanneke trad 1,5 jaar geleden toe tot het bestuur. “Dit is dus mijn eerste jaar in de organisatiecommissie van het NARIM Congres. Echt heel bijzonder om te zien hoe enthousiast iedereen is. Niet alleen wij, maar ook de sponsoren. Je merkt dat het NARIM Congres iets is dat sterk leeft in de verzekeringsbranche en dat het een dag is waar iedereen naar uitkijkt.”

Er zit een nagenoeg nieuw team op de organisatie. Je zou verwachten dat ze met elkaar opnieuw het wiel aan het uitvinden zijn. Niets is echter minder waar. Volgens de dames levert het juist veel nieuwe, creatieve ideeën op. Hanneke: “Wij doen het op onze eigen manier. Ieder congres is sowieso anders waardoor het ieder jaar weer een grote verrassing is voor de deelnemers.”

Van concept tot uitgewerkt plan
Karina legt uit dat het NARIM-bestuur ieder jaar, eigenlijk direct na de congresdag, weer aan de gang gaat met de organisatie van het nieuwe congres. “Dan zitten we nog helemaal in de ‘hyper modus’ en kijken wij als bestuur terug op het congres. We hebben bovendien de eerste gesprekken over het thema van het nieuwe jaar dat een relatie moet hebben met ontwikkelingen in de markt. Onze grove ideeën bespreken we met het evenementenbureau en samen met de creatievelingen geven we de ideeën meer handen en voeten. Dan zitten we inmiddels richting september waarna de concepten worden uitgewerkt.”

Hanneke legt uit dat het bureau drie concepten heeft voorgesteld op drie verschillende locaties. NARIM zou NARIM niet zijn als het daar zijn eigen stempel niet op zou drukken. “Wij hebben gekozen voor een combinatie van de ideeën en hebben daar ook nog onze eigen twist aan gegeven. We gingen met het thema ‘Simply Human’ aan de slag. Legden locatie en sprekers vast en gingen van start met de begroting. Gedurende het proces is een van onze belangrijkste taken de verbinding leggen tussen wat er in de branche speelt en het centrale thema. Die vertaalslag moeten wij nu eenmaal maken, zodat de deelnemers zich herkennen in wat er op het podium besproken wordt. Er moet immers wel een link zijn met de verzekeringsbranche. En soms moesten we het bureau wel een beetje afremmen, want anders hadden we met z’n allen bijvoorbeeld een dag lang op yogamatjes gelegen.”

De dames zijn redelijk vooruitstrevend in hun ideeën, dus of er wel of niet op yogamatjes  gelegen wordt, daar doen we geen uitspraken over. Ons advies is: gewoon die 6e juni in de agenda blokken en komen!« vorige pagina         meer nieuws »