Anchor Insurance: “Het draait om persoonlijk contact, kennis en vertrouwen”

Persoonlijk contact, kennis en vertrouwen. Daar draait het om bij Anchor Insurance. Hoewel het in 2005 opgerichte makelaarskantoor maar net de volwassen leeftijd heeft bereikt acteert het op hoog niveau, mede dankzij het team van ervaren brokers die snappen waar klanten behoefte aan hebben.Broker Age Tanja (l.) en Director Broking Siebe Prikker (r.)

Broker Age Tanja kwam in 2015 aan boord, omdat hij de kans kreeg om een Constructie afdeling op te zetten en heel graag de verdieping in wilde. En dat is gelukt. Age: “Ik kwam binnen in de tijd waarin Anchor als bedrijf zijn vleugels uitsloeg. Van origine zijn we marine georiënteerd. Inmiddels is Anchor specialist in meerdere takken van sport waaronder marine, energy en construction, en tot op de dag van vandaag bouwen we met z’n allen aan het bedrijf. Waren er in 2015 vier eigenaren, nu zijn dat er 14 en hebben we een team van 50 professionals. En wij brokers voeren nog steeds zelf de besprekingen met de klant. Daar komt geen accountmanager aan te pas. En dat maakt het leuk.”

Director Broking Siebe Prikker bediende als makelaar altijd de top-100 bedrijven en grote internationale klanten. Hij maakte een zijstap door als beursmakelaar zijn eigen onderneming te starten wat in 2017 werd verkocht. Toen hij echter een van de Anchor-eigenaren sprak ging het weer kriebelen. “Een business opbouwen met mensen die kundig zijn, die ik vertrouw en waar ik plezier mee heb, dat zag ik wel zitten. En zo kwam ik weer terug in de wereld van de internationale klanten.”

De klant krijgt het beste van twee werelden
Toen Siebe aan boord kwam bediende Anchor al een aantal grote internationale bedrijven.. “Daarbij komt dat ik vanuit mijn vorige bedrijf een business heb ontwikkeld voor wholesale klanten. In de loop der jaren hebben we dat wholesale-concept binnen Anchor uitgewerkt tot wat het nu is.
Omdat wij alles vanuit de inhoud doen, voert de sluiter die over specialistische kennis beschikt zelf de gesprekken met de insurancemanagers. Zo kunnen wij maatwerk bieden. De kennis die wij vergaren op de grote internationale contracten, zetten wij ook in voor tussenpersonen, want dat zijn dezelfde sluiters. Dit kan voor de ene sluiter wat ingewikkelder zijn dan voor de andere, maar we doen dit, omdat het goed is voor de klant. Die krijgt het beste van twee werelden. Die krijgt namelijk een combinatie van enerzijds een heel goede sluiter die op het allerhoogste niveau kan inkopen en sluiten, en anderzijds een heel persoonlijke service. Want wij nemen zelf de telefoon aan. Wij bespreken zelf alle zaken op inhoud. En daarom werkt het zo goed, die wholesale filosofie.”

Nieuwsgierig naar de drijfveren van de klant
En dat het goed werkt, dat blijkt wel uit de groei. “We zijn gegroeid en de groei zit ‘m de afgelopen jaren in de reguliere business én in whosesale. Groei is niet gekomen uit overnames. Dat betekent ook direct dat iedere klant bewust voor Anchor als bedrijf of voor een van onze collega’s heeft gekozen. Die wetenschap geeft een enorm verantwoordelijkheidsgevoel om de klant goed te bedienen. Daarom wordt er bij ons aannamebeleid ook zo goed gekeken of een sollicitant past bij het bedrijf. Wat wij belangrijk vinden? Dat onze mensen nieuwsgierig zijn naar de drijfveren van de klant en naar mogelijke verzekeringsoplossingen. Dat zij de verantwoordelijkheid kunnen en willen nemen om het werk goed uit te voeren. Dat zij zich in de klant verdiepen en maatwerk leveren. Dat is wat de klant van ons verwacht. Want wat wij doen is mensenwerk. Simply human.”

 

www.anchorinsurance.nl


« vorige pagina         meer nieuws »