Allianz Commercial: ART is geen 'simpele walk in the park', maar wel een heel mooie

Elke Vagenende is de kersverse managing director voor de Benelux en Nordics van Allianz Commercial. Met meer dan 10 jaar ervaring als Risk Manager snapt zij hoe Risk Managers denken en hoe belangrijk verzekeringsoplossingen zijn. Voeg daar haar ervaring als underwriter en hoofd Market Management aan toe en het is overduidelijk dat dat oplossingsgerichte er sterk in zit. Dus toen Allianz vorig jaar alle commerciële afdelingen samenvoegde in Allianz Commercial en dit nieuwe merk opsplitste in regio’s, was Elke de aangewezen persoon om de kar te trekken voor de Benelux en de Nordics.

 


Elke Vagenende is managing director voor de Benelux en Nordics van Allianz Commercial


“Vorig jaar is het nieuwe merk Allianz Commercial gecreëerd, waar alle commerciële activiteiten van alle verschillende divisies wereldwijd onder vallen. Door te kiezen voor deze wereldwijde strategie wordt de klant nu bediend door een lokale partner, terwijl tegelijkertijd wereldwijde expertise ter beschikking staat.”

 

Mensen met creativiteit
Hoewel Elke lid is van FERMA en BELRIM is het NARIM Congres nieuw voor haar. Ze verheugt zich erop om kennis te maken met NARIM-leden en te sparren over het jaarthema. “Ik vind het een heel mooi thema. Natuurlijk is technologie belangrijk, maar er moet een balans zijn tussen zaken als AI en het menselijke. Hoewel we beide nodig hebben staat voor ons expertise centraal. Kijk naar de opzet van Allianz Commercial. Wij willen die wereldwijde expertise naar de lokale klant brengen. Daarbij worden we ondersteund door data en alle mogelijke technologieën, maar onze mensen staan centraal. Om die expertise wereldwijd te verhogen, hebben we ook zo bewust voor deze opzet gekozen.
Als je praat over het segment van NARIM-klanten, dan merk ik dat met name het persoonlijke contact heel belangrijk is. Je kan niet alles door technologie laten afhandelen. Je hebt juist mensen met creativiteit nodig voor verzekeringsoplossingen van complexe scenario’s. Daarom zullen wij onze mensen opleiden, zodat zij experts worden op de risico’s van onze klanten.

Als je kijkt naar de risico’s die nu meer en meer op ons afkomen, dan zijn dat risico’s als political violence, onrust, conflicten, protectionisme. Al die risico’s zijn gebaseerd op menselijke acties. Natuurlijk is technologische vooruitgang belangrijk. En ja, we hebben systemen nodig om risico’s in te schatten. Maar het menselijke element, het kunnen meedenken, wordt steeds belangrijker.

 

Alternative Risk Transfer
Kijk ook naar het thema van onze workshop: ART, Alternative Risk Transfer. Aan het probleem gestuurd denken – wat je per definitie bij ART doet – ligt een creatief proces ten grondslag.  Bij ART gaan we weg van de traditionele verzekeringspolis. Wij luisteren naar het probleem, kijken wat de risico’s zijn en proberen een oplossing voor het risico te vinden met een polis die over meerdere jaren loopt.
Het is dus geen korte termijn oplossing en je business moet zich er wel voor lenen om je over meerdere jaren vast te kunnen leggen. Je moet bovendien bereid zijn om deel van het risico zelf te dragen, want je wordt partners. Weet ook dat dit niet een oplossing is die je in twee of drie weken kan realiseren. Het is een stuk co-creatie waarin we partners worden. En dat is echt mensenwerk.

ART is geen simpele ‘walk in the park’, om maar even de Engelse uitdrukking te gebruiken voor iets wat heel gemakkelijk te doen is. Maar het is wel heel mooi als je samen door zo’n park wandelt.”

Allianz


« vorige pagina         meer nieuws »