Futuroloog Christian Kromme: De fascinerende parallellen tussen biologie en technologie

Wat hebben cellen in ons lichaam en technologie met elkaar gemeen? Als keynote speaker op het NARIM Congres zal futuroloog Christian Kromme het verband aantonen. In dit interview vertelt hij alvast wat er van hem verwacht kan worden. Uiteraard zonder al teveel prijs te geven...

 


Christians carrière draaide altijd al om technologie. Zo bouwde zijn bedrijf  Artificial Industry twintig jaar geleden al chatbots. Toen zijn dochter ziek werd en er geen oplossing vanuit de medische hoek kwam, verkocht hij echter zijn bedrijf en ging hij zelf op onderzoek uit.
“Daardoor kwam ik veel te weten over cellen en ontdekte ik hoe de natuur gebruikt kan worden als blauwdruk voor herstel. Het gaf mij ook inzichten in hoe de wereld werkt.”


Aan de hand van deze inzichten schreef Christian de bestseller ‘Humanification – Go Digital, Stay Human’, een boek dat de lezer handvatten biedt om te anticiperen op onze snel veranderende wereld vol disruptieve innovaties. Christian is er namelijk van overtuigd dat de sleutel tot een harmonieuze toekomst ligt in de naadloze verwevenheid van technologie met menselijke waarden.
De inzichten waar Christian het over heeft, hebben alles te maken met het patroon dat Christian ontdekte. Dat patroon zal hij uitgebreid uit de doeken doen tijdens het NARIM Congres en uitleggen hoe hij dat patroon toepast op onze huidige samenleving. En hij zal tevens aantonen hoe de natuur gebruikt kan worden om de toekomst te voorspellen.


Mensen wakker schudden
Christian heeft zich altijd al begeven op het snijvlak van technologie en menselijk gedrag en volgens hem zijn er simpelweg fascinerende parallellen te trekken tussen biologie en technologie. Christian is, in tegenstelling tot de meeste trendwatchers, niet technologie gedreven. Hij legt juist de link met de mens en het individu. Daarom past het thema van het congres ook zo goed bij hem. Simply Human.
Zijn doel? Mensen wakker schudden. “Als mensen de patronen zien dan gaan ze de wereld ook steeds beter begrijpen.”


Ook zo benieuwd wat de toekomst ons zal brengen en welke rol er voor de mens is weggelegd?


« vorige pagina         meer nieuws »