Decoding cyber coverage in financial lines policies

De gevolgen van een cyberincident kunnen verlammend werken op de bedrijfsvoering en de financiële effecten kunnen immens zijn. Voor elke Risk & Insurance Manager is deze relatief nieuwe bedreiging een belangrijk risico.

 

De schade als gevolg van een cyberincident kan op verschillende manieren worden afgedekt. Maar het in kaart brengen van de maatregelen en de dekkingen in verschillende verzekeringspolissen is vaak een moeilijke klus. Tokio Marine HCC heeft in zijn portfolio 'cyber' afgestemd op de dekkingen van andere financiële risico's.

 

Tokio Marine HCC NARIM OPEN 

Vanuit die gedachte stelden productontwikkelaar Charles Froment van Tokio Marine HCC en Maurice Kok, cyberverzekeringsspecialist van Tokio Marine HCC voor de Benelux, een interactieve sessie samen met een case uit 'het echte leven'. Doel was om te laten zien welke schades gedekt worden door 'traditionele' polissen en welke schades specifiek via een cyberpolis zijn af te dekken.

 
Hack van een beursgenoteerd telecombedrijf

De case betrof een hack bij een beursgenoteerd telecombedrijf, waarbij men zich toegang had verschaft tot de persoonlijke gegevens van 500.000 klanten (inclusief betalingsgegevens) en de gegevens van medewerkers. Via de persoonlijke gegevens van medewerkers werd een campagne op diverse sociale media gelanceerd om toegang te krijgen tot de kritische bedrijfssystemen, bestanden te coderen en via ransomware betalingen te eisen. De schade was enorm.

 

In de workshop werd de deelnemers gevraagd in groepjes te bepalen welke gebeurtenissen bij welke dekking behoorden. Dat leverde boeiende gesprekken en verrassende inzichten op.

 

In de afbeeldingen ziet u de case en de uitwerking. Oordeel zelf.

 

Tokio Marine HCC NARIM

 

Tokio Marine HCC NARIM


« vorige pagina         meer nieuws »